Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2017 15:12 - Диета за сияйна кожа
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0



Хубавата кожа е отражение на доброто здраве... така че никак не е нелогично, че козметичните проблеми биха могли да се коригират чрез здравословно хранене.

Имаш:
Суха кожа

Полезни храни: Наблегни на ненаситените мазнини от растителни източници като авокадо, зехтин и цитрусови плодове. Тези „добри мазнини“ поддържат силни кожните ти клетки и ги предпазват от дехидратация, така че кожата ти да не изгуби блясъка си. Добри са и омега-3 рибното масло, както и лененото семе. Зелето съдържа сяра, която би могла да те предпази от суха и раздразнена кожа. 

Вредни храни: Избягвай наситените мазнини, които влияят на простагландините (отговорниците за здравето на кожата ти) и храните, които съдържат транс и хидрогенерирани мазнини. Кофеинът също би могъл да дехидратира вътрешните тъкани и кожата, така че увеличи количеството храна, което поглъщаш, ако си любителка на кафето.

Имаш:
Бръчки

Полезни храни: бръчките би могло да бъде коригирано от поемането на успокоителни храни като риба, краставици, лук, чесън и джинджифил. Тофуто също е известно с благоприятния си ефект върху кожата можете да го използвате и с крем против бръчки. Подправката куркума, която допринася за оранжевеникавия оттенък на кърито, има високо съдържание на куркумин, мощен антиоксидант и противовъзпалително средство.

Вредни храни: Избягвай храни с червен и жълт цвят и намали поемането на наситени мазнини. Горещите храни, алкохолът и кофеинът разширяват кръвоносните съдове, така че кожата ти временно ще изглежда по-зачервена. Богатите на ниацин фъстъци също биха могли да увеличат зачервяването.

Имаш:
Подпухнали очи

Полезни храни: Аспержите, магданозът и чаят са естествени диуретици, които помагат за намаляването на подпухналостта. А богатите на натрий банани и цитрусови плодове помагат за поддържането на здравословен баланс между секрециите. Лютият червен пипер би могъл да ти помогне в лимфатичното оттичане около очите. За бързо локално коригиране на проблема, опитай да  облекчиш очите си с два резена охладена краставица.

Вредни храни: Алкохолът и хлябът съдържат мая, която би могла да допринесе за подпухването. Солта също изсмуква вода от кожата ти, така че избягвай соевия сос и повечето полуготови храни.

Полезни факти...
Акнето и кожните възпаления могат да представляват много повече от физическо безпокойство. Те могат да сигнализират за вагинално възпаление или – уф! - глисти!

Поглъщаме отвратителни микроорганизми ежедневно – чрез недобре сготвени месни изделия, несъвсем измити салати или от докосването на храната с мръсни ръце. Храносмилателните ни киселини обикновено убиват бактериите, но понякога не са достатъчно силни, за да се справят (това би могло да се случи, когато не предъвкваш храната си правилно). Така че, ако откриеш странен обрив по кожата си или те сърбят очите (да, напълно е възможно!), опитай това...

image

Полезно
Хапвай повече чесън, защото съдържа мощното антимикробно химическо съединение на име алицин. Взимай една прясна скилидка всяка сутрин и я преглъщай с вода (както би пила хапче). Използвай чесън и в салатния си дресинг. Използвай джинджифилов дресинг (също естествена антимикробна съставка) като марината за месо и подправяй чая си с карамфил, за да унищожиш всеки паразит, виреещ в чревния ти тракт. 

Вредно
Крайно непрепоръчително е да се храниш с мръсни ръце и да налиташ на сладки и мазни храни, защото паразитите се хранят в тях. Никога не хапвай плод, който току що си откъснала, без да е измит.

Време е за глезотийки!
Сладоледът е източник на калций, който стимулира производството на антиоксидантите, които помагат на кожата да се предпазва съвсем сама от рак.



Замени...

... бисквитите с черен шоколад
Богат на суперполезните за сърцето антиоксиданти, черният шоколад е здравословен за теб без съдържанието на захар, масло и брашно в бисквитите.

... белтъците с цели яйца
Ако хапнеш едно яйце преди и след тренировка, мускулите ти се възстановяват по-бързо. И повечето полезни съставки са открити в жълтъка.

... бялото вино с червено
Наситеният цвят на червеното вино е знак за богатата концентрация на антиоксиданти в него.

Запомни...
Увеличи еластичността на кожата си и намали чувствителността й към UV лъчите като използваш естествен серум с витамини. „Втривам чист витамин С в лицето си,“ споделя Холи Бери.


 




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39751
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930