Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2017 16:35 - Диета против бръчки
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
0



Диета против бръчки наистина има. Това не е мит или измислица. Учените са доказали, че приемането на храна, богата на антиоксиданти, омега-три и омега-шест мастни киселини и витамини може да забави процесите на образуване на свободни радикали в клетките на кожата и да забави стареенето. Промените в храненето трябва да са съпътствани от промени и в начина на живот – задължително се наспивайте, не пренебрегвайте грижата за кожата, откажете се от пушенето, големите дози кафе, алкохола и правете прости упражненния за лицевите мускули.

ДИЕТА ПРОТИВ БРЪЧКИ: ОСНОВА НА ПОРЦИОНА

За да избегнете преждевременна поява на бръчки, вие трябва да приемате минимум три полезни продукта на ден.
Нито един продукт не притежава такова балансирано съчетание на мазнини и протеини, както рибата. Именно тя е способна да ускори възстановяването на клетките на кожата. Преди всичко яжте сьомга, скумрия, пъстърва.


image

Много е важно и да наситите организма с витамини група В ,който можете да съчетаете с крем против бръчки. Те се съдържат в лененото семе, затова го използвайте при приготвянето на салати и сосове, яжте ленена каша. Не оставяйте без внимание и зелените листни растения. Яжте ги на салата, слагайте ги в супи и гарнитури. Така не само ще подобрите външния вид на кожата, но и ще успокоите нервите си. Доказано е, че зелените зеленчуци имат антистресово действие и работят не по-зле от успокоителни билки под формата на чай.

image

Що се отнася до чая, от черния трябва да се откажете. Зеления трябва да го приемате разумно – не повече от 4-5 чашки на ден. Но любима напитка трябва да ви стане богатият на антоциани и флавоноиди чай от каркаде. Тази напитка не само повишава еластичността на кожата, но и подобрява кръвообращението, така че свежата руменина винаги ще ви съпътства.
Отлично средство за цвета на лицето са три зеленчукови салати на ден. Задължителна е салатата от пресни моркови, цвекло, дайкон (китайска ряпа) всеки ден и необходимите витамини ще попаднат в кожата ви. Полезни против стареенето са и доматите. Освен това, ликопенът в доматите помага за профилактика на онкологични заболявания.

image

ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ

Злоупотребата с някои храни може да доведе до дехидратация на кожата и до по-ранно появяване на бръчки. Такива продукти са:

- всичко солено (+туршии)
- зеленчуци, месо и риба в марината
- алкохолни напитки
- мазни супи с много сол и подправки
- мазни солени сосове
- всякаква майонеза
- осолени риби
- изкуствено създаден „хайвер” от зеленчуци.  
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39745
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930