Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2017 14:38 - Какво да ядем за перфектна кожа
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



Медицинксите експерти разкриват храните, които могат да подобрят тена на кожата ви, да преборят дребните бръчици и веднъж завинаги да спрат несъвършенствата. Знаете, че всичко, което хапнете, се отразява на размера на бедрата ви, но знаете ли, че се отразява и на състоянието на кожата ви? "Това, което ядете, се проявява по кожата ви" - казва Джанин Дауни, известен дерматолог от Ню Джърси, САЩ. "Когато приемате много плодове и зеленчуци, кожата ви като цяло изглежда по-здрава, но твърде многото кофеин може да я изсуши." Как точно да решим какво трябва да ядем за по-здрава и чиста кожа?

image

Преборете се с дребните бръчици и възстановете сиянието "Бръчките се появяват, когато в кожата има прекалено много свободни радикали." - разяснява Хема Съндърам, дерматолог и козметичен хирург от Вашингтон. Свободните радикали - нестабилни молекули, които разрушават здравите клетки в тялото - се причиняват от слънцето, стрес, пушене и дори прекаляването с кофеин. Трябва да консумирате храни, които предотвратяват и поправят щетите, нанесени от свободните радикали, които пък от своя страна разрушават колагена и еластина в кожата ви и я карат да изглежда по-стара.
image

И освен това, когато не се храните добре, кожата се дехидратира и губи сиянието си. Но има и добри новини: "Невероятно е колко бързо се възстановява кожата, щом веднъж започнете да се храните здравословно и използвате крем против бръчки," успокоява ни Съндарам. Ограничете кофеина "Препоръчвам не повече от 2 чаши кофеинови напитки на ден. След това сменете с безкофеинов " - съветва Съндърам. "Бръчките са далеч по-незабележими на пухкава и хидратирана кожа. Само сравнете зрънце грозде със стафида. Ако се нуждаете от кофеин, Съндърам съветва да пиете зелен чай, защото той съдържа полифеноли, които разрушават свободните радикали. Запасете се с антиоксиданти. Най-добрият начин да подсилите естествената си защита срещу свободните радикали е да включите в диетата си богатите на антиоксиданти спанак, броколи, чушки, цвекло, боровинки, грозде и ягоди. Анти-ейдж съставки ще намерите и в доматите.
Полезните мастни киселини Клинични изследвания показват, че така наречените есенциални мастни киселини (като Омега-3) могат да подобрят кожата ви. Пробвайте със сьомга, орехи и ленено масло, за да направите кожата си по-пухкава. Насладете се на киселото мляко Бактериите в киселото мляко регулират pH-баланса на кожата и подобряват тена й. Избягвайте алкохола Макар и да изглежда очевидно, алкохолът не само дехидратира кожата, а и произвежда свободни радикали. Намалете приема на червено месо То може да генерира свободни радикали.

image

Ако консумирате червено месо в по-ограничени количества, кожата ви ще засияе. Заменете с пиле или риба, защото те съдържат есенциални мастни киселини. Преборете обривите Около 90% от хората, които имат акне, не могат да се лекуват само с храна. Но това е изключително важно за останалите 10%, които могат да контролират какво ядат и да се сдобият с по-чиста кожа. Внимавайте с млечните продукти При някои хора млечните продукти влошават акнето. Дори и да смятате, че ако пиете екологично чисто мляко, това ще ви помогне да избегнете допълнителните хормони, грешите.
Кравите отделят много хормони, когато произвеждат мляко, а вие може да сте чувтсвителни към всеки вид хормон. Контролирайте приема на захар Изследвания показват, че захарта увеличава бактериите, които причиняват акне. Ако ядете по два шоколада на ден, знаете какво трябва да направите.


Но за много други хора проблемът е в напитките. По-добре заменете газираните напитки и сладките сокове с вода - по този начин ще прочистите организма си от токсините. Заложете на бета каротините Това са разновидност на витамин А и помагат да се борим с акнето. Съдържат се в портокалите, прасковите, морковите и къдравото зеле.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39735
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930