Постинг
01.06.2017 14:42 -
Какви продукти е необходимо да се консумират, за да се забави появата на бръчки
Всички жени искат колкото може по-дълго да останат красиви и привлекателни. С възрастта е необходимо да се отделя повече внимание в грижата за кожата на лицето и шията, за да съхранят младостта и красотата й за по-дълго време.
Днес съществуват много козметични средства (лифтинг маски, капсули, гелове), чиято основна задача е борбата с бръчките. Освен използването им обаче се препоръчва да обърнете внимание и на храненето.
Представяме ви няколко пункта, които са необходими за красотата и здравето на кожата
Добавяйте настърган морков към сосовете и салатите. Каротинът, който се съдържа в тях е отличен подхранващ компонент за кожата
Добавяйте свежи листа от спанак към салатите. В него се съдържа повече каротин, в сравнение с всичко останали видове салати
Редовно консумирайте фруктови мусове (кисело мляко със свежи плодове), яжте кайсии, праскови, манго, папая,може да добавяте и крем против бръчки Плодовете съдържат много витамини и микроелементи, а също и много хранителни вещества.
По-често консумирайте броколи (дори ако са в замразен вид), ги добавяйте към другите зеленчуци или ги поднасяйте като гарнитура към основните блюда
Всеки ден яжте плодови салати, както свежи, така и за мразени и консервирани плодове. Нека това се превърне в навик.
Пийте сокове, които са богати на каротин. Ако вече ябълковия и портокаловия сок са ви станали скучни, подберете сокове от тропически плодове, например папая и манго.
Старайте се да се наспивате достатъчно, като не се вълнувате и преуморявате прекомерно. Защото, както е известно стреса оказва голямо влияние на състоянието на кожата
Създавайте си повече приятни емоции в живота, приятни срещи, приятни изненади. Доброто настроение и позитивния поглед на живота не само помагат да преодолеете трудностите, но и влияе благотворно на здравето и красотата ни.
Съдържание на бета каротин в храните (в милиграми)
Ѕ порция броколи (варени, задушени) - 646 мг;
Ѕ порция сурови броколи - 634 мг;
Ѕ порция пресни моркови, варени, задушени - 6280 мг;
Ѕ порция спанак (варен) - 4386 мг;
100 гр. спанак в суров вид - 1196 мг;
Ѕ порция печени картофи - 13092 мг;
ј порция сушени кайсии - 1403 мг;
Ѕ порция пресни кайсии - 1207 мг;
Ѕ порция консервирани кайсии - 1230 мг.
Днес съществуват много козметични средства (лифтинг маски, капсули, гелове), чиято основна задача е борбата с бръчките. Освен използването им обаче се препоръчва да обърнете внимание и на храненето.
Представяме ви няколко пункта, които са необходими за красотата и здравето на кожата
Добавяйте настърган морков към сосовете и салатите. Каротинът, който се съдържа в тях е отличен подхранващ компонент за кожата
Добавяйте свежи листа от спанак към салатите. В него се съдържа повече каротин, в сравнение с всичко останали видове салати
Редовно консумирайте фруктови мусове (кисело мляко със свежи плодове), яжте кайсии, праскови, манго, папая,може да добавяте и крем против бръчки Плодовете съдържат много витамини и микроелементи, а също и много хранителни вещества.
По-често консумирайте броколи (дори ако са в замразен вид), ги добавяйте към другите зеленчуци или ги поднасяйте като гарнитура към основните блюда
Всеки ден яжте плодови салати, както свежи, така и за мразени и консервирани плодове. Нека това се превърне в навик.
Пийте сокове, които са богати на каротин. Ако вече ябълковия и портокаловия сок са ви станали скучни, подберете сокове от тропически плодове, например папая и манго.
Старайте се да се наспивате достатъчно, като не се вълнувате и преуморявате прекомерно. Защото, както е известно стреса оказва голямо влияние на състоянието на кожата
Създавайте си повече приятни емоции в живота, приятни срещи, приятни изненади. Доброто настроение и позитивния поглед на живота не само помагат да преодолеете трудностите, но и влияе благотворно на здравето и красотата ни.
Съдържание на бета каротин в храните (в милиграми)
Ѕ порция броколи (варени, задушени) - 646 мг;
Ѕ порция сурови броколи - 634 мг;
Ѕ порция пресни моркови, варени, задушени - 6280 мг;
Ѕ порция спанак (варен) - 4386 мг;
100 гр. спанак в суров вид - 1196 мг;
Ѕ порция печени картофи - 13092 мг;
ј порция сушени кайсии - 1403 мг;
Ѕ порция пресни кайсии - 1207 мг;
Ѕ порция консервирани кайсии - 1230 мг.
Няма коментари