Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 31.05.2017 11:43
Как да се храним, за да запазим красотата за по-дълго
Всички жени искат колкото може по-дълго да останат красиви и привлекателни. С напредването на възрастта е необходимо да се отделя повече внимание в грижата за кожата на лицето и шията, за да съхранят младостта и красотата ѝ за по-дълго време.
Съществуват най-разнообразни методи за запазване на младостта - кремове, терапии, специални процедури и т.н. Днес обаче, с помощта на крем против бръчки, ще ви дадем няколко насоки затова как да поддържате красотата си отвътре.
Става дума за правилно хранене, в което да присъстват нужните витамини и полезни вещества, които помагат за съхраняване на младостта.
ака например е добре да добавяте настърган морков към сосове и салатите. Каротинът, който се съдържа в тях е отличен подхранващ компонент за кожата
Добавяйте свежи листа от спанак към салатите. В него се съдържа повече каротин, в сравнение с всичко останали видове салати
Редовно консумирайте пресни плодове и кисело мляко, яжте кайсии, праскови, манго, папая. Плодовете съдържат много витамини и микроелементи, а също и са богати хранителни вещества.
По-често консумирайтеброколи (дори ако са в замразен вид), ги добавяйте към другите зеленчуци или ги поднасяйте като гарнитура към основните блюда
Нека ви стане навик редовното (ежедневно) консумиране на пресни заленчуци и плодове.
Пийте сокове, които са богати на каротин. Ако вече ябълковият ипортокалов сок са ви станали скучни, подберете сокове от тропически плодове, например папая и манго.
Старайте се да се наспивате достатъчно, като не се вълнувате и преуморявате прекомерно. Както е известно, стресът оказва голямо влияние на състоянието на кожата.
Създавайте си повече приятни емоции в живота и зареждащи позитивна енергия срещи с приятели и познати. Доброто настроение и позитивния поглед на живота не само помагат да преодолеете трудностите, но и влияе благотворно на здравето и красотата ни.
Съдържание на бета каротин в храните (в милиграми):
Ѕ порция броколи (варени, задушени) - 646 мг;
Ѕ порция сурови броколи - 634 мг;
Ѕ порция пресни моркови, варени, задушени - 6280 мг;
Ѕ порция спанак (варен) - 4386 мг;
100 гр спанак в суров вид - 1196 мг;
Ѕ порция печени картофи - 13092 мг;
ј порция сушени кайсии - 1403мг.
Ѕ порция пресни кайсии - 1207 мг;
Ѕ порция консервирани кайсии - 1230 мг.