Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 16:43 - Познавате ли външната си обвивка?
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 711 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стоенето на сянка ви пази от UV лъчите

Това, че не усещате парещото слънце върху кожата си, не означава, че неговите ултравиолетови лъчи не ви докосват. Дори когато навън е облачно, слънцето прониква през кожата.

Не пропускайте слънцезащитните продукти, независимо от факта, че сте в градска среда и, че навън не е лято. SPF 30 е достатъчен фактор за защита през цялата година. Ако имате фоточувствителна кожа, консултирайте се с дерматолог за по-специална грижа.

image

Всички кожи стареят по един и същи начин Оказва се, че в този случай мазната и комбинирана кожа "се смее последна". Именно тя е най-малко предразположена към поява на бръчки, тъй като себумът играе ролята на бариера срещу външните фактори.

По тази причина сухата кожа показва най-рано признаци на стареене и затова се нуждае от ранна превантивна грижа. Ако и вашата кожа е такава, в никакъв случай не пропускайте дневния крем. Заложете на хидратиращи овлажнители със съдържание на хиалуронова киселина.

image

Ежедневното ексфолиране поддържа кожата млада

Това не е напълно невярно, тъй като ексфолирането е много полезно за кожата на лицето и тялото, но не и в ежедневни дози. Ако кожата ви е предразположена към раздразнения и посягате към ексфолианта всеки ден, можете лесно да си докарате розацея, екзема и дори рани. А тези състояния са напълно противоположни на красивата и млада кожа. Ежедневно залагайте на леки измиващи гелове без абразивни частици или крем против бръчки.

image
 

Режимът на хранене няма връзка със състоянието на кожата

Напротив! Храните с висок гликемичен индекс (бял ориз, паста, бял хляб и сладкиши) са сред най-големите врагове на кожата.

Те карат тялото да произвежда повече инсулин, което пък от своя страна засилва процесите на стареене. За да поддържате кожата си в добро състояние, наблягайте на цветните зеленчуци. Според скорошно изследване, те са са сред противниците на бръчките, зачервяванията и раздразненията.

image
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39560
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031