Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2017 10:41 - Лесна диета с ленено семе и кисело мляко за пречистване
Автор: aleksis24 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1362 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На декемврийските празници действително има доста вкусни изкушения на трапезата. Почти всяка година се стига и до момента, в който всяка следваща хапка подсказва да спрем да се храним, но пък минава и мисълта Какво толкова, празници са.

image

И само ден-два след коледните дни осъзнаваме, че сме похапнали действително прекалено обилно. Нищо чудно и да сме качили някое и друго килце. От една страна, съвсем ясно е, че най-сигурният начин това да не се случва е да се ограничаваме. Да озаптите апетита пред вида на сармие  и пържолите невинаги се получава, затова подходът се променя и на дневен ред излизат диети след празниците.

image

Защо да не си отпуснеш душата поне по това време годината – после все някак ще се влезе във форма. Добър хранителен режим и малко спорт ще са от полза за изчистването на пааските.

image

Предлагаме ви една лесна диета, която ще ви помогне да пречистване на организма си с помощта на кисело мляко и ленено семе. Диетата всъщност не е класическа – не ограничава никакви храни, просто всяка сутрин трябва да хапвате смес от мляко и ленено семе. За целта си купете брашно от ленено семе и кисело мляко, което да не е с висока масленост.

image

През първата седмица хапвайте по 1 с.л. от брашното, която предварително сте смесили със 100 г мляко. През следващата седмица увеличете лененото семе с една лъжица, а млякото - с още 100 г. Съответно – през третата седмица смесвайте по три лъжици ленено семе с не повече от 150 г мляко можете да суччетаете с ефикасни хапчета за отслабване.

image

Сместа трябва да бъде първото нещо, което хапвате за деня – общо взето трябва да замества закуската. В случай че брашното от ленено семе не ви звучи особено апетитно, заменете го със ситно смляно ленено семе. Можете да го намерите във всеки магазин за био продукти.

image

Препоръчително е също да си приготвяте сместа всяка сутрин. По време на трите седмици, а и след това, е желателно да пиете голямо количество вода – около три литра дневно.

Това почистване на червата можете да правите един път в годината. Освен за пречистване тази рецепта ще помогне и при колит, язва и гастрит.

 






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksis24
Категория: Тя и той
Прочетен: 39588
Постинги: 31
Коментари: 3
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031